Ekm

Okulumuzda öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak; öğrencilerin kendini ifade etmelerinin, iletişim ve sosyal becerilerinin gelişmesini desteklemek, yaş ve sınıf seviyelerine uygun olarak yazarlarımızı ve şairlerimizi tanıtmak, okuma sevgisi ve okuma altyapısını geliştirerek Türkçeyi doğru ve etkili olarak kullanmaları ve güzel konuşma becerilerinin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla kitap okuma saati uygulaması yapılmaktadır. Bu güzel uygulamaya istekle katılan tüm öğrencilerimize ve ders öğretmenimiz Remziye SEVER'e teşekkür ediyoruz.

Ekm

Okulumuz Matematik öğretmenlerinden Büşra Akyol Mevlid Kandili sebebiyle okulumuzda manevi iklim oluşmasını sağlamak amacıyla 8C sınıfı öğrencilerine süt ve keklerden oluşan üzerlerinde hadislerin bulunduğu ikramliklari dağıtım etkinliği gerçekleştirdi. Öğretmenimize teşekkür eder, başta okul idarecilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve değerli velilerimizin kandilini kutlarız.

Ekm

2022-2023 Yeni eğitim-öğretim yılında okulumuz psikolojik danışman ve rehber öğretmenlerimiz Dicle KARAGÖZ ve İhsan SEVAL tarafından rehberlik servisinin tanıtılması  çalışması gerçekleştirilmiştir.

Ekm

Fen Bilimleri öğretmenimiz Selami Dağdagül 7G sınıfı ile işlemiş olduğu derste öğrencilerin öğrenmedeki kalıcılığını arttırmak için yaparak, gözlemleyerek deneyim kazanacakları etkinlikler yaptırdı. Etkinlikte mikroskop ile "Bitki ve Hayvan Hücreleri" 'nin gözlemlenmesini sağladı. Öğrenciler gözlemleri ile çok eğlendiklerini, hücreleri daha yakından tanıdıklarını ifade ettiler. Keyifli bilim dersi için Selami öğretmenimize teşekkür ederiz.

Eyl

Batman Emniyet Genel Müdürlüğü, Narkotik Şube personeli tarafından Batman Karatay ortaokulunda 28 Eylül 2022 günü saat 15:00 da verilen seminere ilgili kurum yöneticileri, öğrenci velileri katıldı. "Uyuşturucu ile Mücadelede Etkin Katılımın Sağlanması" çalışmaları kapsamında farkındalığı arttırmak, gençleri ve aileleri bağımlılık yaratan maddelerden uzak tutmak, toplumsal bilinci arttırmak amacı ile gerçekleştirilen seminerde Batman Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube personelleri tarafından sunum gerçekleştildi. Sunumda; madde bağımlılığı nedir?, Bağımlı olan kişilkerin özellikleri nelerdir?, sokak satıcıları nasıl tanınır?, bağımlılık yapan madde kullanımının sonuçları ve zararlı maddelerin kullanımını engellemek için alınması gereken tedbirler anlatıldı.

Sınıf öğretmenlerimiz Gizem Balcı ve Büşra Akyol'a teşekkürler

Eyl

Okulumuz Türkçe öğretmenlerimizden Pelin Kaçmaz hocamızın 7E sınıfı ile olan ders etkinliği. Eğlenceli dersi için Pelin hocamıza teşekkür ederiz.

Eyl

Okulumuz ingilizce öğretmenlerimizden Gizem Balcı'nın 7F sınıfı ile yapmış olduğu ders etkinliği. Eğlenceli dersi için Gizem hocamıza teşekkür ederiz.

Eyl

Karatay Ortaokulu müdürümüz Abdulhamit Karabulut 2022-2023 Eğitim Öğretim yılının öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasi temennisinde bulundu. Yaz tatili boyunca okulumuzun koridor ve sınıflarını boyatarak çocuklarımızın daha ferah bir ortamda eğitim almalarını sağladık. Bu sene ilk defa öğrencilerimiz ders kitaplarinin yanında yardımcı kaynakların da sıralarında hazır buldular. Müdürümüz okulumuza okul öncesi sınıf gruplarının açılacağının da bilgilendirmesini yaptı, aynı zamanda bilişim sınıfının yeni bilgisayarlarına, masalarına ve sandalyelerine kavuştuğun da dile getirdi. Okul müdürümüz konuşmasının ardından çocukların heyecanlı bakışları arasında ilk ders zilini çaldı.

May

Okulumuzda TÜBİTAK 4006 Programı kapsamında gerçekleştirilen Bilim Fuarı Projeleri sergisi yapıldı. Bilim Fuarımızın açılışını Şube Müdürlerinden Ömer ÇİÇEK, Cemal KONAKÇI, Murat YAĞMUR, Necat YILMAZ ve Akın ARI gerçekleştirdi. Bilim Fuarında sergisi yapılan projeler büyük beğeni topladı. Projelerin sunumunun ardından Bilim Fuarı Programı sona erdi. Sergiye ev sahipliği yapan Abdulhamit KARABULUT  Bilim Fuarında emeği geçen tüm öğrenci, öğretmen ve idarecilerimize teşekkürlerini iletti.

Eyl

Okulumuza atanacak öğretmenlerimizin akıllarında yer alan soruları gidermek ve bilgilendirme amacıyla bu haberi yayınlıyoruz...