Eyl

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Eba ekranlarında öğretmenlere canlı yayinda seslendi. Okulumuz öğretmenleri bu sunumda hazır bulundu.

Haz

Okulumuzu güzelleştirme çalışmalarına devam ediyoruz. Bilişim Teknolojileri Sınıfımıızn duvar rengini yeniledik. Duvarlara robotik v e kodlama temalı karikatürler ve grafitiler uygulandı. Emeği geçen Dicle KARAGÖZ, Hatice Gülşah AKÇA, İhsan SEVAL, Hacı Mehmet ÖZDEMİR ve Mehmet BULUT'a teşekkür ederiz.

Haz

Okulumuzda sınıfça ramazan kolisi hazırlama kampanyası bereketli bir şekilde sonuçlandı. Her öğrencimiizn ve öğretmenimizin katkıda bulunduğu b u kampanya sayesinde paylaşma ve yardımlaşma duyguları bizzat yaşandı. Hazırlanan koliler yetim, öksüz, depremzede ve ihtiyaç sahibi 30 aileye ulaştırıldı. Başta kampanyanın koordinatörlüğünü yapan okulumuz öğretmenlerinden Büşra AKYOL, Dicle KARAGÖZ, Hatice Gülşah AKÇA, İhsan SEVAL ve Merve ÖZDEMİR'e ve ayrıca kampanyaya katılan tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Haz

Okulumuz Rehber öğretmenlerinden Dicle Karagöz tarafından 6. sınıf kız öğrencilerine ergenlik dönemi semineri düzenlendi. Seminerde öğrencilerimize;

• Ergenlik dönemi fiziksel gelişimi,
  • Zihinsel, sosyal ve prsikolojik gelişimi,
  • Ergenlik döneminde sağlıklı beslenme,
  • Ergenlik döneminde öz bakım

konularında bilgi verildi.

Haz

Okul Psikolojik danışman ve rehber öğretmeni İhsan Seval tarafından 8. sınıf öğrencilerine LGS sınavında soru çözmelerine yardımcı olacak stratejiler hakkında sunum yapıldı. Sınava yönelik motivasyonlarını arttırmak amacıyla öğrencilerle biraraya gelindi.

Haz

1 Haziran 2023 tarihinde okulumuzda "Vergi Vermenin Önemi" ve "Vergi Bilincinin Yeni Nesillere Aktarılması" amacına yönelik öğrencilerimize Batman Defterdarlığından gelen gelir uzmanları tarafından seminer verilmiştir.

May

Oyun, zevk ve yarışma duygusundan yararlanılarak, oyuna katılanların fiziksel ve zihinsel yeteneklerini geliştirmek ve sağlıklı bir yapıya kavuşturmak eğitsel oyunların en büyük yararları arasındadır.Küçük yaştaki çocuklar için, beden eğitimi derslerinin kurallara dayalı yapılması çocuk açısından sıkıcıdır.Oyunla eğitim çalışmaları yapıldığında hem zevkli hem de daha uzun süreli çalışmak ve katılımı artırmak mümkündür.Oyunun havasına giren çocuk, ne beden eğitimi dersi yaptığının farkına varır ne de fiziksel yorgunluğunun farkına varır.Böylece onlar oyun oynarken fiziksel ve zihinsel yetenekleri de geliştirilmiş olur.

Ders öğretmenimiz Gökhan Yılmaz'a ve öğrencilerimize eğlencel dersi için teşekkür ederiz.

May

Bilişim haftası her yıl Mayıs ayının ilk haftasında kutlanmaktadır. Bu haftada birçok etkinlikler yapılır ve okullarda öğrenciler bilişim haftasında şiirler ve gerçekleştirir. Bilişim haftasını okullarda etkili bir şekilde tanıtmak ve kutlamak gerekir. Çünkü geleceğin anahtarı bizim gençlerimizde ve çocuklarımızdadır. Onlar bilişim konusunda ne kadar büyük adımlar atarsa geleceğimiz o kadar parlak olur. Yurt genelinde de stantlar kurularak bugünün önemi vurgulanır.

Panonun hazırlanmasında emeği geçen okul bilişim teknolojileri öğretmenimiz Hatice Gülşah AKÇA'ya teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda deprem sonrası psikososyal destek oturum etkinlikleri yapılmıştır. Öğrencilerimiz etkinliklerle hissettiği duyguları ifade etme şansı bularak hem rahatladı hem de keyifli zamanlar geçirdi. 5G sınıf öğretmenimiz Selami Dağdagül'e emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda deprem sonrası psikososyal destek oturum etkinlikleri yapılmıştır. Öğrencilerimiz etkinliklerle hissettiği duyguları ifade etme şansı bularak hem rahatladı hem de keyifli zamanlar geçirdi. 6E sınıf öğretmenimiz Gökhan Yılmaz'a emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda deprem sonrası psikososyal destek oturum etkinlikleri yapılmıştır. Öğrencilerimiz etkinliklerle hissettiği duyguları ifade etme şansı bularak hem rahatladı hem de keyifli zamanlar geçirdi. 5E sınıf öğretmenimiz Gülşen İscan'a emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda Görsel sanatlar öğretmenlerimiz tarafından düzenlenen Haftanın Ressamı etkinliğinde bu hafta 5D sınıfı öğrencilerinden Rojbin ve Nazdar Haftanın Ressamı olmuştur. Ögrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

01.03.2023 tarihinde Milli Eğitim Müdürlüğü ve Batman Emniyet Müdürlüğüyle gerçekleştirilen "Kişisel Güvenlik ve Suçtan Korunma Yöntemleri" semineri okulumuzda gerçekleştirilmiştir. Okulumuz 6 ve 7. sınıf öğrencilerinin seminere katılımı sağlanmıştır.

Şbt

E-Twinning Projesi kapsamında Web 2.0 araçlarının derste kullanılmasının önemi anlatıldı. Seçilen web 2.0 araçları öğretmenlerimize tanıtıldı.

Şbt

Okulumuzda 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem Öğretmenler Kurulu Toplantısı 22 Şubat 2023 tarihinde öğretmenler odasında yapıldı. Toplantı sonrasında bütün öğretmenlerimize Rehber öğretmenlerimiz Dicle Karagöz ve İhsan Seval tarafından psikososyal destek programı öğretmen sunumu yapıldı.