BATMAN / MERKEZ - Karatay Ortaokulu

Ock

4 Ocak 2024 tarihinde Milli Eğitim Müdürlüğü ve Batman Emniyet Müdürlüğü ile gerçekleştirilen "Kişisel Güvenlik ve suçtan korunma yöntemleri" semineri okulumuzda gerçekleştirilmiştir. Okulumuz 6 ve 7. sınıf öğrencilerinin seminere katılımı sağlanmıştır.

Ara

Sınıf rehber öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin katkilariyla okul bahcemizde duzenlenen kermesimiz büyük ilgi gördü. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

24 Kasım öğretmenler günü dolayısıyla okulumuz öğretmenlerinden Fidan Kaya, Hatice Gülşah Akça, Dicle Karagöz ve Didem Ekinci tarafından okul panosu hazırlandı. Okul idaresi tarafından öğretmenlere tatlı ikramında bulunuldu. Kadın öğretmenler akşam yemeğinde de bir araya geldiler. Emeği geçen öğretmenlere teşekkür ederiz.

Kas

Hazine ve Maliye Bakanımızı Mehmet Şimşek ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu çeşitli incelemelerde bulunmak ve açılışlara katılmak üzere Batman’a geldiler.

Bakanlarımız Necat Nasıroğlu Külliyesi'nde yapımı tamamlanan Hatice Nasıroğlu Konferans Salonu'nun açılış törenine katıldılar.

Açılış öncesi Bakanlarımız ve Valimiz, külliye meydanında Batman Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Batman TÜGVA şubesi tarafından açılan teknoloji tasarım projelerinin sergilendiği stantlarını ziyaret ederek, gençlerle bir süre sohbet ettiler. Okulumuz öğretmenlerinden Mesut Tunç ve Mehmet Bulut önderliğinde öğrencilerimiz hazırlamış oldukları Teknoloji Tasarım projelerini sergilediler. Standımızda ev sahipliğini Müdürümüz Abdulhamit Karabulut üstlendi.

Kas

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün aramızdan ayrılışının 85. yılı münasebetiyle 10 Kasım Atatürk´ü Anma Günü kapsamında okulumuz anasınıfının hazırlamış olduğu anma etkinlikleri.

Kas

Batman Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (Afad), afetlerin gerçekleşmesinin kaçınılmaz olduğu gerçeğinden hareketle afet zararlarını azaltmayı önlemlerini almayı ve etkilerini azaltmayı amaçlamıştır. Afet öncesinde sırasında ve sonrasında nasıl davranmamız gerektiği konusunda bizleri bilgilendirmeleri için Afad yetkililerini okulumuzda ağırladık. Deprem bölgesinde bulunduğumuz ve son zamanlarda çok sık deprem meydana geldiği için deprem anında hangi pozisyopnu almamız gerektiği ve bulunduğumuz binayı nasıl tahliye etmemiz gerektiğini öğrendik. Afad görelilerine desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Kas

Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen "100. Yıl Cumhuriyet Koşusu"nda, okulumuz öğrencilerinden Yağmur A. , bireyselde il üçüncüsü oldu. Ankara'daki 10 Kasım Atatürk'ü Anma Koşusunda ilimizi temsil edecektir. Öğrencimizi ve beden eğitimi öğretmenimiz Mehmet Tahir Azlağ'ı tebrik ederiz.

Ekm

Panomuzun hazırlanmasında emeği geçen Mustafa Karakulak, Büşra Akyol ve Zeynep İşçi'ye teşekkür ederiz.

Ekm

İlimizde 6.sı düzenlenen kitap fuarına, okulumuz öğrencileri ile her sene olduğu gibi gittik. Kitap seçimi, kitap satınalma, fuar gezme kültürü, grup olarak hareket etme bilincini edindiğimiz gezimizde keyifli bir gün geçirdik. Kitap sevgisi, yazar, yayın evi gibi kavramların ne olduğuna ilişkin bilgilerin birebir yaşayarak öğrenmeleri sağlanıldı. Ayrıca çeşitli yayınevlerine ait standların gezilip görülmesi ve her alanda yazılan kitapların incelenilmesi öğrencilere ayrı bir keyif yaşattı. Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için başlatılan bu projeye katılan öğrencilerimiz gayet memnun olarak okulumza öğretmenleri ile birlikte döndüler. Bu vesile ile emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Öğrencilerin günlük aktiviteleri rahatlıkla ve zorlanmadan yapabilmesi, dinç bir şekilde günü tamamlaması ve yaşam kalitesinin yükseltmesi bakımından öğrencilerin fiziki durumunun tespit edilmesi için beden eğitimi öğretmenlerimizden Gökhan YILMAZ tarafından Fiziksel Uygunluk Testleri yapıldı. Öğretmenimize teşekkür ederiz.

Ekm

Öğrencilerimize Peygamber sevgisini aşılamak, onu yakından tanıtmak, Hadis-i Şeriflerini öğretmek, hayatlarında yer etmesine katkı sağlamak amacıyla okulumuz öğretmenlerinden Büşra Akyol ve Selehattin Altun tarafından "40 Hadis Ezber Yarışması" düzenlenmiştir. Yarışmada 40ta 40 yapanlara süpriz hediyeler ve 30 üzeri yapan tüm öğrencilere ise sinema bileti hediyesi verildi. Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devammını dileriz.

Ekm

Okul panomuzun hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimiz Gizem Balcı ve Mehmet Ekrem Alp'e teşekkür ederiz.

Eyl

Fen Bilimleri öğretmenimiz Ercan Yavuz, 6. sınıflar ile olan dersini öğrenme kalıcılığını arttırmak için "Güneş Sisteminin Gezegenleri" konusunu öğrenci merkezli şekilde işlemiştir. Derste aktif katılım sağlayan öğrenciler eğlenerek öğrenme gerçekleştirmiştir. Eğlenceli bilim dersi için Ercan hocamıza teşekkür ederiz.

Eyl

2023-2024 Eğitim Öğretim yılında okulumuza yeni gelen 5. sınıf öğrencilerimize yönelik Rehber öğretmenimiz Dicle KARAGÖZ tarafından okula uyum ve Rehberlik servisi tanıtımı çalışmaları yapıldı.

Eyl

Sene başı öğretmenler kurul toplantısı 5 Eylül 2023 Salı günü okulumuz öğretmenler odasında yapıldı.