Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda yapılan törende coşkuyla kutlandı. Hatice Gülşah AKÇA, Dicle KARAGÖZ, Furkan EMECEN, Ömer YILMAZ, Efe ÖZEN, Aynur KARTAL, Sait SOYSAL'ın koordine ettiği törene okul idaresi, öğretmenlerimiz, öğrenci ve velilerimizin katılımı ile okulumuz bahçesinde kutlandı. Günün anlam ve önemine dair konuşmayı İhsan YALÇIN öğretmenimiz yaptı. Sonrasında 23 Nisan oratoryosu, şiirler,geleneksel çocuk yarışmaları, dans gösterileri büyük ilgi gördü. Yarışmalarda birinci gelenlere okul idaresi tarafından hediyeler verildi. Törenin yapılmasında emeği geçenlere ve katılım sağlayan herkese teşekkür ediyoruz.

Şbt

Karatay Ortaokulu öğretmenleri, başkanlığını okul müdürümüz Abdulhamit Karabulut'un  yaptığı toplantıda bir araya geldi. Toplantının sonunda alınan kararlar imza altına alınarak, karara bağlandı. Yeni dönemin hayırlı olması dilek ve temennileri ile toplantı sona erdi.

Şbt

07/02/2024 Tarihinde okulumuzda 2204B Tübitak Eğitimi Arge Biriminde görev yapan Nergiz Taşkın tarafından okulumuz öğretmenlerine eğitim verilmiştir.

Ock

Kitap ve okuma kültürü çalışmaları kapsamında Karatay Ortaokulu Öğrencileri il Milli Eğitim Müdürlüğümüz kitap okuma noktasını ziyaret edip okuma ve yazma çalışmalarına katıldılar.

Ock

Okulumuzda bulunan oyun alanları öğrenci ve öğretmenlerimiizn ilgi odağı oldu. Öğrencilerimiz boş zamnalarında neşeli vakitler geçirdi.

Ock

12/18 Aralık tarihleri arasında yerli malı haftası olarak da bilinen Tutum Yatırım ve Türk Malları haftası okulumuzda da hazırlanan programla kutlandı. öğrenciler hafta boyunca yaptıkları etkinliklerde yerli malı kullanımları hakkında bilgi sahibi oldular.

Ock

Okulumuz öğrencilerinin geri dönüşüm konusundaki çalışmaları.

Ock

Öğrencilerimizin eğitim öğretim ortamına katılımını arttırmak ve yaşadıkları çevreyi daha güzel ve temiz bir hale getirmek için çevreyi güzelleştirme ve koruma bilincini oluşturmak için okulumuz öğremenlerinden Mehmet BULUT, Mesut TUNÇ, Üsame AKBULUT ve öğrencilerine teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuz öğretmenlerinden Hatice Gülşah AKÇA ve Dicle KARAGÖZ  sınav öncesi öğrencilerin motivasyonunu arttırmak amacıyla öğrencilerimize küçük hediyeler dağıttı.

Ock

Okulumuzda görev yapan öğretmenlerimiz arasında okuma kültürünü geliştirmek amacıyla ayın romanı etkinliği düzenlenmiştir.

Ock

Ebap Projesi kapsamında öğrencilere verilen seminer Karatay Ortaokulu psikolojik danışmanı Dicle Karagöz tarafından Güneykent Anaokulu öğrencilerine öz bakım becerileri, temizlik, diş fırçalama ve mahremiyet seminerleri verildi.

Ock

Okulumuzda düzenlediğimiz "Türkçe Şöleni" bilgi yarışmasında 8. sınıflar kıyasıya yarıştı. Çekilen kuraların ardından sınıflar 10 soruluk bilgi yharışmasında mücadele etti. Finalde 8E ve 8F sınıfı öğrencileri kıyasıya yarıştı. 10. Soruya kadar eşitlik bozulmazsan, son soruya 8E sınıfının doğru cevap vermesiyle yarışmayı 8E kazandı. 8E sınıfı bilgi yarışmasını 2. olarak tamamladı.

Ock

Okulumuzun rehber öğretmeni Dicle KARAGÖZ tarafından görme problemi olabilecek öğrencilerin tespit edilmesi ve göz doktoruna yönlendirilmeleri amacıyla 5. sınıf öğrencilerimize Snellen göz tarama testi uygulandı.